Bid

 : 

Friendly Kimblewick-bid

Jeg bliver mere og mere glad for dette bid. Det er lige så let at ride som en trensebid, men har de samme fordele som en kandar. Det betyder at biddet ikke glider op mod tænderne, men  drejer fremad og ned i hestens mund. Det er derfor et mere bredt anvendeligt bid end et trensebid og mere behageligt for hesten. Det har den samme behagelige form for tungefrihed som mine andre stangbid, som de fleste heste trives med.

I skoven og terræn er det lettere at håndtere end kandar og fungerer tilfredsstillende i dressur for dem, der ikke føler sig trygge med dobbelte tøjler. Med korte stænger, har det ikke den samme formgivende funktion som en almindelig kandar.

Biddet bør anvendes med kæde.

Friendly Kimblewick-bid rustfrie

Friendly Kimblewick-bid

rustfrie

SEK 249.00

stk
Friendly Kimblewick-bid Messing.

Friendly Kimblewick-bid

Messing.

SEK 399.00

stk

Så bruger du dit Kimblewick bid

Kimblewick biddet er et let bid at ride med. Det virker lidt som et stangbid med en meget kort underskænkel, som giver biddet bevægelighed i munden, på samme måde som et stangbid. De korte stænger gør, at du stadig med næsten fuld effekt, kan bruge førende og bøjende tøjeltag på samme måde, som med et almindeligt trensebid. Førende og bøjende tøjletag virker mindre godt med et stangbid.

Du behøver ikke deltatøjle. Du vælger en af de tre muligheder for at montere tøjlen, og prøve dem, indtil du finder den, du og hesten fungerer bedst med. Jeg oplever, at i den øverste ring sidder tøjlerne alt for højt oppe til at kunne bruges. Så normalt råder jeg mine elever til at sætte tøjlen i enten midterste eller nederste ring. Hvis du påspænder direkte i ringen kan du nogle gange få det problem, at tøjlen vikler sig om ringens forkant.