Allmänt : Jag vill ha speglar!

«Föregående - Nästa»
27 maj 2011

Ingela filmade mig nyligen, varvid jag kunde konstatera att mycket av min ridning inte alls såg ut som jag trodde. Tyvärr såg den inte lika bra ut som jag trodde. Det var ganska jobbigt, måste jag säga. En del brister kände jag till men tyckte inte de var så farliga. Nu har jag tittat på filmerna flera gånger och tycker mer och mer att bristerna är rätt illa, sådana där basala grejer jag skäller på mina elever om.

Huvva.

Där är vådan av att rida ensam. Man har ingen som granskar en, och kan inte ens granska sig själv. En bit innanför ena kortsidan kan jag som hastigast se mig i gavelfönstret på stugan, men det blir inte ofta och tydligt nog för att vara vettigt.

Vad gör man?

I ridhus sätter man upp speglar, men vem har sett speglar efter en ridbana? Jag har länge funderat på att försöka ha speglar efter ridbanan, men vet inte var jag skall sätta dem. Nu när jag har en stallvägg på ena kortsidan känns det ju enkelt att sätta dem där, men problemet är ju att ridbanan ligger jämsmed vägen. Bilar kan bli bländade av sitt eget helljus om jag sätter speglar där, tror jag. Förvisso ligger det bara ett hus längre in efter vägen, men det känns osäkert ändå.

Kanske kan jag sätta dem efter långsidan? Inte ut mot vägen, där blir det nog svårt att få det stadigt nog, utan i så fall mitt på gårdsplanen, ungefär, men det kommer nog se rätt underligt ut.

Kanske kan jag ändå ha speglar på kortsidan, om jag på något sätt ordnar så jag kan gömma dem? Risken är ju att man glömmer gömma dem, och så är man osams med grannen.

Det finns speglar av hårdplast. De kostar några tusenlappar men är stora och bra. Och okrossbara. Lätta att sätta upp är de också. Man borrar hål i dem och skruvar fast dem. För 10-15 år sedan hade jag kontakt med ett företag som handlade med sådana, men de verkar inte finnas kvar längre. Dock tror jag det går att hitta någon annan som för sådana speglar, om jag letar lite.

Kanske är ridhus-speglar av plast rent aven bra sak för min egen ridsportsbutik.

Hälsningar,
Markus Holst

27 maj 2011

Varför inte köpa ett stativ till filmkameran. Kostar inte mer än 300 kr.

[ Svara ]

Markus 27 maj 2011

Men då måste jag köpe en videokamera också. Ingela filmade mig med mobilen och den passar inte på något stativ.

[ Svara ]

28 maj 2011

Hej!

kan inte du sätta speglar där du vill ha dem och sätta en "rullgardin" av något hållbart tyg över? Då skulle du kunna rulla ner gardinen när speglarna inte används och rulla upp gardinen när du vill "spegla dig" :o)

Man kan ju köpa billigt tyg till markiser på hösten...det torkar fort och har en tyngd....

bara en idee

Jo och en sak till....det viktigaste är inte att vara felfri utan att sträva efter att ständigt förbättra sig...och det tycker jag gäller allt här i livet! Så häng inte läpp över att du anser dig se brister hos dig...häng upp speglar istället haha

hälsningar

Katerina

[ Svara ]

Markus 28 maj 2011

Den lösningen har jag funderat på i många år men ser mest hur jag glömmer att dra upp markisen före ridning och glömmer att dra ner den efter.

[ Svara ]

31 maj 2011

Du får helt enkelt ta och bygga ett hus vid långsidan så att du har en husvägg att sätta upp dina speglar på ;)

[ Svara ]

7 januari 2012

Finns ju speglar i plåt också. Sådana som man kan montera inne i transporter. På kortsidan i slutet av spåret är ett bra ställe då man kan se tvärming i skolor och liknande. 

[ Svara ]

11 maj 2012

Jag saknar också speglar eftersom jag oftast rider ensam och väldigt sällan har någon på marken. Jag har kommit över plastskivor som är klädda med spegelfilm. Jag har inte satt upp dem än. Det bli till sommaren, men jag tror det kan bli riktigt bra. Ska sätta fast skivan på en träskiva så att den blir slät. (annars blir det väl som i lustiga huset).
Jag får återkomma och berätta hur resultatet blev.

 

[ Svara ]