Allmänt : Längtan efter en dröm

«Föregående - Nästa»
25 februari 2018

Jag har tittat på tävlingarna från Scandinavium och känner mig avundsjuk på tävlingsryttarna. Jag är inte avundsjuk på deras liv med mängder med hästar och ständiga resor, utan på deras ambition och deras driv. Jag är avundsjuk på att de hittar drömmar och att de klarar att anstränga sig att förverkliga dem.

I motsats till dem har jag använt snart 25 år till att vänta på att inspirationen skall infinna sig. Jag tycker ju om att rida och vill ju rida, men att liksom ta tag i saken och rida, det är mycket svårare.

Men inspirationen kommer inte för att man ropar på den. Jag vet ju att inspiration kommer när man sätter igång att rida. Ju mer jag rider, ju mer vill jag rida, men något gör att jag har väldigt svårt att komma till skott. Det är en av anledningarna till att jag försökte mig på att tävla igen: Jag ville hitta något som triggade mig att rida mer. Så blev det tyvärr inte.

Nu är jag ju 57 år så jag kan ge mig rätten att hitta en lagom dröm att förverkliga, men att hitta en dröm och klara att kämpa för att nå den, en utmaning helt enkelt, det skulle jag önska att jag kunde förmå mig till.

Nu är det snart tre veckor sedan jag red. Jag får börja med att rida Blixten i morgon. Kanske kan jag hitta en bra dröm att drömma, så jag kan komma till ridning med lite mera regelbundenhet.

Hälsningar,
Markus Holst

25 februari 2018

Känner igen mig lite där, fast tvärt om....eller?? Jag rider och rider och rider men det blir liksom ingenting av det eller hur man ska säga. Jag vill rida  mer än jag gör och rider i stort sett varje dag och tycker väl att det går hyfsat. För det mesta rider jag helt ensam och ingen ser eller hjälper mig. Så kommer jag på att jag ska rida för tränare eller be någon att hjälpa mig och då börjar problemen.... helt plötsligt KAN jag inte rida.....allt knyter sig och jag vet nästan inte hur man gör.....och då har jag ändå varit aktiv ryttare i över 40 år så något borde jag ju ha lärt mig.... Häromdagen hade jag sadelprovaren ute och skulle titta lite på min sadel som jag inte tyckte låg helt hundra. Jag skulle sitta upp och rida och då kunde jag nästan inte trava... Någon typ av fobi har jag tydligen, vad man nu ska kalla den!? :)

[ Svara ]

25 februari 2018

Händer mig med ibland kan jag plötsligt inte ge korrekta galopphjälper,

hästen bara ökar traven jättekonstigt alldeles nyss så funkade det super eller så driver hästen med mig... nej jag gör väl för dålig halvhalt kanske....

[ Svara ]

26 februari 2018

Markus, du har gott om tid. Jag tände till först när jag fyllde 70 och började tävla. Nu kan jag inte sluta och det är mycket roligare att träna när man har ett mål.

/Magdalena Weland

[ Svara ]

4 mars 2018

Förstår vad du menar och du beskriver så att det blir roligt ! Du är en humorist och det är upplyftande att läsa dina inlägg. 

[ Svara ]