Debatt : Inget för fjantiga män

«Föregående - Nästa»
6 juli 2015

Jag var på ett kalas nyligen och hamnade i samspråk med en man. Han var så glad att den 10-åriga dotterna hade börjat spela fotboll. Förut höll hon bara på med riding och han ville att hon skulle göra något som inte var så flickigt.

Där härsknade jag till och gav honom en snabbresumé om ridkonstens historia och berättade bland annat hur stockholmspressen vid OS 1956 förvånat skrev att engelsmännen hade med sig kvinliga hästskötare, som klarade att sköta hästarna trots att de var så söta.

Tyvärr fattade han inte poängen. Istället började han oja sig över att ridskolan förväntade sig att han skulle hjälpa till att förbereda hästen för ridningen, förmodligen sadla och leda ut. Han tyckte inte om det för han var rädd för hästarna.

Där lämnade jag bordet. Tror jag det att ridning ses som en flicksport när vuxna pappor är rädda för de hästar som lilla dottern hanterar.

Hälsningar,
Markus Holst

6 juli 2015

Det är ju redan konstaterat att ridvärlden danar de bättre ledarna/cheferna.

Helena Remback

[ Svara ]

Jenny 6 juli 2015

Tyvärr är det här en diskussion man aldrig verkar kunna vinna. Framhäver man hur tuff man måste vara för att våga hålla på med hästar, ja då ska man inte hålla på med så farliga grejer! Men pratar man inte om hur tuff man måste vara ja då är det en messport! Eller, ja, INGEN sport alls... Jag ser det som att många fortfarande lever med tanken att tjejer ska vara snälla, söta och tysta och ha en modig man som hjälper dem! Vilket ju gör fadersrollen än svårare när de är rädda för hästar och alltså INTE så modiga!

[ Svara ]

Christina 7 juli 2015

Man kan undra om pappan hade tänkt tvärtom om det gällde en son. Alltså bytt fotbollen till hästar. Förmodligen inte.

[ Svara ]

14 augusti 2015

Jag brukar roa mig med att rekommendera ridning för medföljnande fädrer vilket de i de flesta fallen avvisar med orden "hästar är inget för mig". Det jag hör är "jag är skiträdd för hästar"...

[ Svara ]

24 januari 2016

Min pappa följde med mig i stallet och på turridningar och började själv rida när han blev pensionär! I min familj är det mamma som är rädd för hästarna så i framtiden kommer det bli en far/dotter häst istället för alla dessa mor/dotterponnier som säljs.

[ Svara ]