Sadeldrömmen : Avbrott

-
23 april 2021

Som Fågel Fenix återuppstår Strada ur askan efter mer än två år i stort sett utan verksamhet. Nya Strada drivs av förre chefens bror med en dam i Nya Zeeland som sidekick. Han verkar ha glömt av att han gett mig sin välsignelse att göra sadlar varför det har varit en turbulent vecka med många mail och hårda ord.

Hade jag mötts av en trevligare attityd är det möjligt att jag gått tillbaka och blivit Strada-handlare men den korrespondens som har skett gör att det inte känns som en bra lösning. Det passar mig inte att bli hunsad. Dessutom har jag kommit så långt i mitt utvecklingsarbete av fler och bättre sadelmodeller att jag inte vill kasta bort detta och rätta in mig i Strada-ledet.

Tyvärr fick min bom-tillverkare kalla fötter när han näst intill ställdes inför ett ultimatum av Strada, så han gör inte bommar till mig längre varför jag inte kan tillverka några sadlar.

Trots Stradas höga svansföring finns inga patent, mönsterskydd eller liknande kopplade till deras produkter varför jag känner mig trygg i att utveckla mina egna sadlar. Jag tänker inte stanna vid att tillverka Strada-kopior utan tänker utveckla konceptetet så det blir än bättre.

På grund av konflikten har jag tills vidare tagit bort sadlarna från min butik.

Jag letar nu en bra hantverkare i Sverige som kan göra bommarna åt mig. Det skall vara någon typ av finsnickare som är van att arbeta med plyfa och kolfiber. Därför letar jag bland båt- och gitarrtillverkare och har redan en del namn på gång.

Ni skall se, jag är snart på banan igen. Jag har en del bommar i lager, så vissa typer av sadlar kan jag göra ändå. Hör av er om ni är intresserade så får vi se vad vi kan göra.