Sadeldrömmen : Första inköpen gjorda

-
24 september 2020

Sedan jag sist skrev om mitt sadelprojekt, har jag ägnat mig åt att lära mig om materialen som skall vara i sadeln. Jag vill ju göra en sadel i samma anda som dem jag handlat med i 10 års tid, men även försöka att långsamt utveckla dem till något ännu bättre. Det är jag skyldig min bortgångne goda vän David, som för 30 år sedan utvecklade Strada-sadeln.

Nu har jag börjat förstå vilka material jag vill ha i bommen, i bossorna och i sitsen och även börjat hitta företag som kan leverera dem till mig. Det blir björkfaner från Finland, kolfiber från England, läder från Italien och någon stans skall jag hitta bra ”memory foam”, ofta kallat tempur.

Ni anar inte hur många olika material det finns att välja på att ha i sitsen, så den blir lagom hård och lagom mjuk. Där har jag haft långa diskussioner med olika sadelmakare och fått mängder med idéer. Nu vet jag hur jag vill ha det, så då återstår bara att försöka reda ut var man kan köpa den där skumbiten man har i handen, som man fått som prov från en glad entusiast.

Nu har jag lagt de första beställningarna på en del material. Dessa första inköp blir ju samtidigt en typ av ”stress-test” på organisationen: Hur agerar denne tillverkare/återförsäljare med ordern? Hur lång är leveranstiden? Hur mycket behöver jag köpa in? Hur skrymmande ar materialet? Var lagras det bäst?

Just nu känns det som om jag kan ha de första sadlarna klara före jul.

När väl organisationen är insmord, börjar dels den aktiva marknadsföringen, men också ett stort och spännande projekt med att utveckla konceptet.

Detta känns väldigt spännande!