Sadeldrömmen : Sadeln har fått ett namn

-
9 augusti 2020

En sadel behöver att namn. Min nya sadel kan inte bara heta Markus Holst sadel, modellen måste heta något. Jag har läst på lite om hur man väljer ett bra varumärkesnamn. Bland annat stod det att namnet skall vara lätt att stava och lätt att uttala. Mindre viktigt var att namnet beskrev produkten. Apple säger ju egentligen inget om datorer, liksom.

Jag började, som de flesta andra häst-ägare som utvecklar häst-produkter, leta bland mina hästar för att hitta ett bra namn för min kommande sadelmodell, och bland alla mina hästar hittade jag ett som jag gärna vill använda

NUGENT

Nugent var ett litet frederiksborgsföl jag köpte i Danmark hösten 2004. Han visade sig emellertid inte vara frisk. Han växte aldrig och bara några månader senare, strax efter stormen Gudrun, dog han i kolik på djursjukhuset i Helsingborg.

Nugent var en så öppen, rar och livsbejakande liten häst att jag fortfarande tänker på honom rätt ofta, trots alla hästar som passerat revy i mitt liv. När han dog köpte Ingela en liten ängel i form av en nallebjörn som ett minne efter Nugent. Den lilla nallebjörnen hänger fortfarande i fönstret i vårt sovrum.

Min första sadel-modell kommer heta Markus Holst Nugent