Sadeldrömmen : Lyssnat, lärt och knutit kontakter

-
24 juli 2020

Jag kan inte påstå att det går fort men det går ändå framåt. Det känns viktigt att ge processen tid, så resultatet blir bra från början. Jag vill göra en genomtänkt sadel med underleverantörer som jag litar på och vet att jag kan arbeta med 10, kanske 20 år framöver.

Det jag ägnat mig åt de senaste veckorna är att fråga, lyssna och lära. Efter 15 år som nyfiken sadelhandlare har jag ju knutit en hel del kontakter och har nu avtal med en bra sadelmakare som kan göra sadlarna åt mig, och en bra man som kan tillverka bommar åt mig.

Jo, detta är samma företag som är underleverantörer till Strada, men de tillverkar produkter åt flera företag, så det känns inte som om jag inkräktar för mycket på Strada-konceptet genom att arbeta med dem. Det är människor jag lärt känna under 10 års tid och som jag litar på.

Nu återstår att reda ut hurdan sadel vi skall göra. Vad vill jag ha med mig från sadlar som jag känner, och vad vill jag utveckla vidare och göra ännu bättre? Jag vet att jag inte kan göra sadlar som passar alla hästar eller alla ryttares önskemål. Jag får nöja mig med att göra sadlar som är bra att rida i och som är bra för hästen. Genom de snart 20 år som jag varit handlare har det hela tiden varit viktigt för mig att ta fram produkter som jag tycker behövs på marknaden, produkter jag kan stå för och produkter jag kan tala mig varm för. Därför har min butik ett rätt begränsat urval av varor. Det känns viktigt för mig att min sadel blir sådan att den blir min favoritsadel och att jag kan tala mig varm för varför ryttare skall köpa den till sina hästar.