Asperger-hästliv : 10 maj 2020

-
10 maj 2020

– En del tycker att det är tufft när man inte har ett tydligt mål.

Kommentaren är hämtad från dagens GP där Henrik Ankarcrona intervjuas om ridsporten i coronatider.

Jag har funderat på den kommentaren några timmar nu, och fick en kort känsla för hur kommande tävlingar och längtan efter dem är bränsle i många ryttares ridande och tränande. Lite grand förvånar det mig att det förvånar mig, men det var nytt för mig, på något konstigt vis. Jag har nog tänkt på tävling som något man gläds åt i efterhand.

Att man tränar inför en tävling är också en ny tanke för mig. Tävling har jag tänk mig som en kontroll av den träning man gjort, inte att tävlingen i sig inspirerade till träning eller att man anpassade ridandet efter kommande tävlingar.

Nu vet jag att de som tävlar är olika och att det finns mängder med orsaker till att man väljer att tävla, och säkert har olika sorters inspiration för det, men jag fick ur den mening en större förståelse varför det varit så svårt för mig att undervisa tävlingsryttare: Vi pratar förbi varandra.

Jag har lärt mig mycket om ridsporten de sista åren. Att skriva ned mina tankar så här är att stöda minnet och få större insikt. Kanske lär jag mig någon dag att förstå ridsporten så bra att jag kan finna glädje i min ridning igen. Nej, jag tänker inte börja tävla, men jag vill förstå det som händer omkring mig.

https://www.gp.se/sport/en-fruktansv%C3%A4rd-situation-som-vi-%C3%A4r-i-1.27095748