Asperger-dagbok

13 augusti 2020

13 augusti 2020

Jag har börjat gymnastisera framför TV på mornarna, Sofias sommargympa. Det väcker många hemska minnen från gymnastiken i skolan. Jag mådde så dåligt av gymnastiken att jag blev befriad av den från femte klass. Jag fick ett läkarintyg från vår husläkare (hur mamma nu lyckades med det) som skyllde på mitt ryggmärgsbråck och sade att gymnastiken kunde vara farlig för mig. Orsaken var att jag inte längre gick till gymnastiken ... Läs mer

Pingvinen är omkring asken

30 juli 2020

Hannah Gadsby är en stand up comedian med högfungerande autism, en diagnos som i rätt mycket sammanfaller med aspergers syndrom. Jag sprang över nedanstående klipp av en tillfällighet, men det är en underbar beskrivning av situationer jag upplever rätt ofta.

Se gärna filmen innan ni fortsätter att läsa.

https://www.facebook.com/watch/?t=1&v=3099744420063987

När jag såg denna video förstod jag varför jag så ofta hamnar fel ... Läs mer

18 juni 2020

18 juni 2020

Idag är det dagen före midsommar. Hela Sverige har det bra. Folk är på jobbet som vanligt. Inget speciellt har hänt de sista veckorna. Det har varit vardag. I morgon blir det stort firande, och på lördag är allt över igen. Vardagen infinner sig, lugnt och behagligt

Därför har jag lätt för att acceptera midsommar. Det förändrar inte hela samhället, och det är OK om man väljer att vara hemma. Man får inte onda ögat av ... Läs mer

17 juni 2020

17 juni 2020

1975 köpte mina föräldrar det lilla torp jag bebor, som sommarbostad. Det fanns inte telefon indraget, men det gjorde vi första sommaren. Jag minns fortfarande när televerkaren var här, drog ledningar och satte upp jacket i köket.

2001 flyttade jag hit på heltid. Då behövdes det ett telefonjack vid skrivbordet också. Nu var det Telia som var här och installerade ett nytt jack åt mig.

Idag tog jag ner alla telefonledningar. De har inte använts ... Läs mer

13 juni 2016

13 juni 2020

Kanske är det för tidigt att ropa hej, men de senaste två dygnen har det känts som om depressionen är över. Det föder en del intressanta funderingar. En sak jag märker är att jag är rätt ovan vid att inte vara deprimerad, så jag vet inte riktigt vad det innebär.

Just nu känner jag någon typ av lugn, och en tomhet. Alla tankar är borta. Det är ju lite skönt att slippa det depressiva ältandet, men på något sätt ... Läs mer

17 maj 2020

17 maj 2020

Jag har fortsatt att gymnastisera framför TVn på mornarna, till det sympatiska gymnastikprogrammet tio över nio. Jag är förvånad över hur lite ångest det ger att vara med och samtidigt får jag många flashbacks till skolgymnastiken. Så smått börjar en gammal aspergubbe kunna tala om för den lille aspergerpojken varför han upplevde gymnastiken som så hemsk att han inte kunde vara med.

Jag känner ju även nu hur dålig jag ... Läs mer

12 maj 2020

12 maj 2020

Ju äldre man blir, ju mer sällan gör man nya saker. Idag har jag gjort en ny sak som jag aldrig gjort förr, och två saker som jag inte gjort på länge.

Det nya är att jag har betalat en räkning via bank-appen på telefonen. I mer än 15 år har jag betalat över datorn, med inloggningsdosa på post- och bank-giro, men idag provade jag för första gången det där med att fotografera av OCR-koden.

Det kändes så ... Läs mer

11 maj 2020

11 maj 2020

Nu i coronatider är det ju bland ryttare mycket prat om tävlings-uppehållet. Många idrottare verkar tappa lusten att träna och hålla sig i form när det inte finns någon tävling i sikte. Detta gjorde att jag med ryttarvänner återigen hamnade i diskussion runt "mål", det där ordet jag inte riktigt kan förhålla mig till.

Idag slog det mig att jag genom livet ofta har pratat om saker jag håller på med som "projekt". Det är ett ... Läs mer

Välkomna hit!

10 maj 2020

Jag vill skriva om mitt liv med asperger, och hur det påverkar mig. Jag kan bara ge ett inifrån-perspektiv. Jag kan egentligen inte berätta vad det är för skillnad mellan att leva med och utan asperger eftersom jag liksom inte kan plocka av mig min asperger och känna efter hur ni andra har det.

Här kommer jag skriva om min vardag, om mitt hästliv, om mina funderingar och även lite minnen från förr.